Međunarodna konferencija CCPA u Makedoniji

Međunarodna konferencija CCPA u Makedoniji

Predstavnici lepoglavske sportske zajednice sudjelovali na međunarodnoj konferenciji u makedonskoj Strugi od 26. do 30. studenog 2014.

Na međunarodnoj konferenciji Cross Cultures Project Association (CCPA), dobrotvornoj organizaciji koja provodi Otvorenu zabavnu školu nogometa (OFFS), koja je održana u makedonskoj Strugi od 26. do 30. studenoga, među 220 sudionika iz 18 zemalja bili su i predstavnici iz Lepoglave.

Oni su na ovom skupu, na kojem su bili predstavnici Afganistana, Azerbajdžana, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Danske, Gruzije, Iraka, Jordana, Kosova, Libanona, Makedonije, Moldavije, Omana, Srbije, Tunisa, Crne Gore, Nizozemske i Austrije, predstavili projekt – Lepoglava – Europski grad sporta 2015.

- Bila je to odlična promocija Lepoglave kao Europskog grada sporta, naša je titula pobudila veliko zanimanje sudionika, kao i projekti koje smo predstavili. Dvoranom se prolomio glasni pljesak nakon što nas je predstavio generalni menadžer Anders Levinsen i tražio da ustanemo kako bi nas svi vidjeli. Na svim predavanjima Lepoglava je isticana kao primjer dobre prakse i kvalitetnog rada – rekao je Damir Kužir, tajnik organizacije Otvorena zabavna škola nogometa Hrvatska  (OZŠNHR) i glavni tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, o aktivnostima izaslanstva u kojem su bili i Stjepan Ficko, dopredsjednik organizacije Otvorena zabavna škola nogometa Hrvatska, Damijan Županić iz Projektnog ureda i Josip Sever, iz Zajednice sportskih udruga.

- Lepoglava je, kao predstavnik Hrvatske, dobila priliku predstaviti i akivnosti Zabavne škole nogometa u našoj zemlji, a veliko je zanimanje privukao i hrvatski štand na kojem smo prezentirali naš rad i aktivnosti u Lepoglavi i Hrvatskoj, naše planove za slijedeću godinu, ali i lepoglavska vina i slavonski kulen – naglasio je Damir Kužir.

    Već prve večeri konferencije izaslanstvo Lepoglave imalo je sastanak s Andersom Levinsonom, na kojem su glavnom menadžeru CCPA predstavili projekt – Lepoglava – Europski grad sporta, i planove za razvoj sportske infrastrukture u Lepoglavi, pri čemu su istaknuli i razloge za osnivanje Otvorene zabavne škole nogometa Hrvatska u Lepoglavi, koji se odnose i na mogućnost sudjelovanja na natječajima za sredstva iz fondova Europske unije.

- Na sastanku s glavnim menadžerom razgovarali smo i o pripremi projekta za Erasmus Plus program, dobili smo suglasnost da kao Europski grad sporta na sudjelovanje u programima Otvorene zabavne škole nogometa pozovemo europske gradove koji nose tu titulu iz zemalja koje još nisu uključene u aktivnosti, primjerice iz Španjolske, Italije, Austrije, Poljske, Češke, Slovačke i Njemačke – istaknuo je Damir Kužir te dodao kako su na sastanku s glavnim menadžerom Andersom Levinsonom razgovarali i o suradnji u organizaciji Međunarodnog festivala ženskog nogometa slijedeće godine u Lepoglavi, ali i o  sportskoj opremi za škole u Hrvatskoj sve do 2020. godine, te su zatražili suglasnost da se u projekte Otvorene zabavne škole nogometa Hrvatska uključi i hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova.

                   Suradnja s fondacijom Euro - Sporting

- Na sva pitanja dobili smo pozitivan odgovor i slobodne ruke da koristimo brend CCPA OFFS u našem radu te prilikom prijava na fondove, pod uvjetom da poštujemo postavljene principe organizacije – istaknuo je Stjepan Ficko,  dopredsjednik Otvorene zabavne škole nogometa Hrvatska, i podsjetio kako Lepoglava već 11 godina, kontinuirano sudjeluje u projektima Otvorene zabavne škole nogometa, i to kao jedna od najaktivnijih članica, koja je odgovorna i za provođenje projekta u cijeloj Hrvatskoj.

 Na konferenciji u Strugi članovi lepoglavske delegacije susreli su se i s predstavnicima nizozemske fondacije Euro-Sporting, koja organizira više od stotinu nogometnih i rukometnih turnira za mlade u 12 europskih zemalja. Tom su prilikom predstavnike ove fondacije upoznali s planiranim aktivnostima i najavili suradnju vezanu uz organizaciju sportskih turnira u Lepoglavi te dobili podršku za izgradnju “Grassroots” centra u Lepoglavi.

Lepoglavski sportski djelatnici imali su i lijepu priliku sudjelovali na snimanju nove himne i spota OFFS-a u Ohridu.

 

Print

Name:
Email:
Subject:
Message:
x