Europski tjedan sporta 2018

Europski tjedan sporta 2018

U Lepoglavi i Velikoj Gorici od 23. do 30. rujna 2018. održano niz sportskih aktivnosti povodom obilježavanja Europskog tjedna sporta 2018

'Europski tjedan sporta' inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2018. održan je po četvrti puta. Nadovezujući se na uspjeh prve tri istoimene manifestacije na kojima je u Lepoglavi sudjelovalo više od 4000 sudionika svih dobnih skupina, ove godine na već postojeće aktivnosti nadovezane su nove. Glavna tema kampanje 'Tjedna sporta' bila je „#BeActive“ s ciljem poticanja javnosti na tjelesnu aktivnost i to ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine.

'Europski tjedan sporta 2018.' održan je od 23. do 30. rujna na području gradova Lepoglave i Velike Gorice. Lepoglavska i Velikogorička sportska zajednica u suradnji s 11 osnovnih škola organizirale su sportski program u kojem je sudjelovalo 3122 učenika, tristotinjak učitelja, gotovo 250 polaznika dječjih vrtića u dva lepoglavska vrtića, te gotovo 500 ostalih sudionika na atletskoj utrci, fitnesu, sportskim rekreativnim igrama i organizaciji manifestacije.

Projekt ''Sportske zajednice prijatelji'' koji su pokrenule Lepoglava i Velika Gorica s namjerom učvršćivanja međusobne suradnje, razmjene iskustva, zbližavanja članstva, stvaranja trajnih sportskih veza te suradnje na promociji i razvoju sporta gradova Lepoglave i Velike Gorice kroz projekt Europski tjedan sporta pokazao se vrlo uspješnim. Ostvareni rezultati snimak su postojećeg stanja i polazna osnova za daljnje praćenje djece u razvoju i usmjeravanju na aktivno bavljenje sportom, te edukaciju (učenje), propagiranje zdrave prehrane i zdravog načina života i fair-playa, kao i sprječavanje ovisnosti, antisocijalnog ponašanja, maloljetničkog kriminala, rasizma, huliganizma, ekstremizma ili bilo kakvog drugog oblika društveno neprihvatljivog ponašanja.

Projekt je sufinanciran od strane Središnjeg državnog ureda za šport u iznosu od 91.518,52 kn.
Print

Documents to download