Europski tjedan sporta 2019

Europski tjedan sporta 2019

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave provela je po peti puta projekt obilježavanja Europskog tjedna sporta i Hrvatskog olimpijskog dana. Nadovezujući se na uspjeh s prve četiri istoimene manifestacije na kojima je u Lepoglavi sudjelovalo više od 6000 sudionika svih dobnih skupina, te na prošlogodišnju zajedničku organizaciju ''Sportskih zajednica prijatelja'' Lepoglave i Velike Gorice na kojoj je sudjelovalo 3122 učenika iz jedanaest osnovnih škola i još gotovo 1000 ostalih sudionika, ove godine nastavljene su sportskih aktivnosti u lepoglavskim osnovnim školama i vrtićima. Glavna tema kampanje 'Tjedna sporta' i dalje je „#BeActive“ s ciljem poticanja javnosti na tjelesnu aktivnost i to ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine, te edukacija djece i upoznavanje s olimpijskim pokretom.
Sportski program prvenstveno je namijenjen djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a ima za cilj njihovo praćenje, testiranje i usmjeravanje na aktivno bavljenje sportom kroz razne sportove, odnosno klubove.
Projekt je održan od 23. rujna do završno 24.listopada, a sudjelovalo je 639 učenika, stotinjak učitelja, gotovo 240 polaznika dječjih vrtića i teta u dva lepoglavska vrtića, te gotovo 200 ostalih sudionika na atletskoj utrci, fitnesu, hodanju i organizaciji manifestacije. Vremenske neprilike i štrajk u osnovnim školama poremetili su održavanje manifestacije u predviđenom vremenu, ali usprkos problemima program je odrađen u cijelosti.
Print