Europski tjedan sporta 2022

Europski tjedan sporta 2022

Lepoglava domaćin nacionalnog Školskog sportskog dana 2022.

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave po osmi puta organizirala je obilježavanje 'Europskog tjedna sporta'. Cilj manifestacije je promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Ove godine sudjelovalo je gotovo 1000 djece i učitelja/ica iz osnovnih škola Kamenice, Lepoglave i Višnjice te dječjih vrtića iz Lepoglave, Višnjice i Žarovnice. Glavna tema kampanje 'Tjedna sporta' i dalje je „#BeActive“ s ciljem poticanja djece i odraslih na tjelesnu aktivnost i to ne samo u tom tjednu već tijekom cijele godine.
Sportski program bio je prvenstveno namijenjen djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a dio aktivnosti tokom cijelog tjedna za stariju populaciju održan je u Fitnes centru.
U suradnji sa Ministarstvom turizma i sporta koje je sufinanciralo manifestaciju sa 38.530,00 kn Zajednica i OŠ Lepoglava bili su domaćini Školskog sportskog dana. Iz lepoglavske sportske dvorane poslana je jasna poruka o potrebi bavljenja sportom predškolske i školske djece.
U sportskom djelu održana su natjecanja u trčanju po uzrastima za dječake i djevojčice. Nastupile su tri kategorije djece iz dječjih vrtića (6 utrka), te osnovnoškolci u 16 utrka. Nakon trkaćih disciplina održano je natjecanje u graničaru po kategorijama od 2. do 8. razreda.
U dječjim vrtićima u Lepoglavi, Višnjici i Žarovnici kroz tri dana tokom Europskog tjedna sporta održana je vožnja triciklima i romobilima po poligonu. Programom su bila obuhvaćena sva djeca od 3 do 6 godina.
Print