Europski tjedan sporta 2023

Europski tjedan sporta 2023

U Lepoglavi se od 23.rujna do 1.listopada obilježava Europski tjedan sporta.

Obilježavanje 'Europskog tjedna sporta' održava se od 2015. godine i ima za cilj promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. U 2023. održat će se po deveti puta. Nadovezujući se na uspješno provedene manifestacije na kojima je u Lepoglavi sudjelovalo više od 9000 sudionika svih dobnih skupina, ove godine slijedi nastavak sportskih aktivnosti. Glavna tema kampanje 'Tjedna sporta' i dalje je „#BeActive“ s ciljem poticanja javnosti na tjelesnu aktivnost tijekom cijele godine.

Sportski program prvenstveno je namijenjen djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, a ima za cilj njihovo praćenje, testiranje i usmjeravanje na aktivno bavljenje sportom kroz razne sportove, odnosno klubove.

U sastavni dio projekta uključeni su edukacija, propagiranje zdrave prehrane i zdravog načina života i fair-playa, kao i sprječavanje ovisnosti, antisocijalnog ponašanja, maloljetničkog kriminala, rasizma, huliganizma, ekstremizma ili bilo kakvog drugog oblika društveno neprihvatljivog ponašanja.

Dodatna vrijednost cijelog projekta ogleda se u činjenici da će provedena natjecanja biti ispunjena doživljajima te da će na taj način sudionicima omogućiti da kroz vlastito iskustvo i aktivnost dožive osjećaj uspjeha i prepoznaju mogućnost samoaktualizacije preko sporta. Uz osjećaj zadovoljstva i radosti, veže se i razvoj više razine motiviranosti za bavljenje sportom te se ujedno i naglašavaju sve povezane vrijednosti na individualnoj, ali i društvenoj razini.


Print

Documents to download