World challenge day - Svjetski dan izazova

World challenge day - Svjetski dan izazova

Lepoglava 25. svibnja 2016. sudjelovala u međunarodnom natjecanju - TAFISA World Challenge Day

Grad Lepoglava i Zajednica sportskih udruga grada Lepoglave ove godine sudjelovali su u međunarodnom prijateljskom natjecanju World Challenge Day, koje se provodi u okviru projekta «WCD# TakeBackYourStreets». Glavni je cilj ove sportske manifestacije bio potaknuti zajednice iz cijelog svijeta da animiraju što veći broj svojih građana na tjelesnu aktivnost od barem 15 minuta, u srijedu, 25. svibnja 2016.

Lepoglava, kao Europski grad sporta 2015. godine, prihvatila je novi izazov TAFISA-e, međunarodne organizacije «Sport za sve», kako bi kod građana nastavila promicati svijest o zdravom načinu života i potrebi tjelesne aktivnosti. U okviru ove međunarodne sportske manifestacije, koja je održana 25. svibnja, određeni su gradovi koji su se međusobno natjecati u što masovnijem sudjelovanju građana u nekoj tjelesnoj aktivnosti od minimalno 15 minuta. Lepoglava je kao protivnika u ovom izazovu dobila grad Novu Dubnicu iz Slovačke 

Posebni sportski program za djecu do 14 godina starosti  organiziran je u podne na školskim igralištima u Višnjici i Kamenici te u Gradskom parku u Lepoglavi. Raznovrstan program sportskih aktivnosti  nastavljen je u večernjim satima, kada su organizatori prirediti jednosatnu rekreativnu hodanju okolicom Lepoglave – Zajednica hoda, te vožnju biciklima. U isto vrijeme organizirane su sportske igre za djecu vrtićkog i osnovnoškolskog uzrasta te za njihove roditelje i građane u Gradskom parku, gdje je  upriličena i demonstracija sportova u kojoj su sportaši mlađih selekcija iz Lepoglave predstaviti – karate, odbojku, ženski nogomet, košarku i sportsko penjanje.

Nakon provedenih aktivnosti predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček objavio je rezultat Lepoglave, 1166 evidentiranih sudionika sportskog programa.

 

Ova  manifestacija održana je  pod motom – Vratiti svoje ulice ... vratiti svoju budućnost, odnosno želja organizatora je  vratiti tjelesnu aktivnost što većeg broja ljudi na otvorene prostore grada, ulice, trgove i parkove,  kako bi bavljenje sportom i tjelesna aktivnost, posebice kod mladih, postala sastavni dio njihovih života, ali i zajednice u cjelini.

 

 

  

Print