Proglašenje najboljih sportaša Grada Lepoglave za 2022. godinu.

Proglašenje najboljih sportaša Grada Lepoglave za 2022. godinu.

U Domu kulture održana svečanost proglašenja najboljih sportaša Grada Lepoglave.

Zajednica sportskih udruga Grada Lepoglave u Domu kulture 9.ožujka 2023. godine organizirala je svečanost proglašenja i podjele nagrade najboljim sportašima i ekipama za 2022. godinu.
Za najboljeg sportaša proglašen je Igor Gal, član Kuglačkog kluba Lepoglava, a za najbolju mušku ekipu izabran je Kuglački klub Lepoglava.
Najboljim mladim sportašem proglašen je Leon Butko, član Karate kluba Lepoglava.
Za trenera godine izabran je Tomislav Medved, član Karate klub Lepoglava.
Za zaslužnog sportskog djelatnika izabran je Željko Breški, član Karate kluba Lepoglava. .
Za najuspješnijeg veterana u sustavu natjecanja proglašen je Bojan Barač iz Kuglačkog kluba Lepoglava.
Za perspektivnu mladu ekipu – uzrast do18 godina izabrana je ekipa Nogometni klub Lepoglava –juniori.
U kategoriji perspektivnih mladih sportaša priznanje je primilo 16 mladih nogometaša i to: U-18 David Štefanek, Mihael Štefanek, Darian Čretni, U-15 Dalibor Fogec, Luka Baniček, Karlo Držaić, U-13 Martin Draganić, Marin Strmečki, Domagoj Kostanjevec, U-11 Viktor Čretni, Jakov Cikač, Niko Gredelj, Antonio Maček, Filip Kralj, Filip Gredelj, Ivan Hrandek
Priznanja perspektivnim mladi sportaš uručena su i članovima Karate kluba Lepoglava: Viktor Galunić, Marta Husnjak, Jan Mošmondor, Leona Županić i Dora Husnjak te članovima Sportsko-penjačkog kluba Direkt Lepoglava – Ema i Nika Ferk, Maša Bedeković, Lana i Melanija Rostohar, Sofija Pavleković i Bartol Dubovečak.
Na svečanosti su uručena i ostala priznanja. Miroslav Jamnić nagrađen je za poseban doprinos sportu grada Lepoglave i to za promociju lepoglavskog sporta u zemlji i inozemstvu – bio je član stručnog stožera Hrvatske nogometne reprezentacije, osvajač brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu iz Katara. Udruga sportske rekreacije Višnjica primila je priznanje za sportske zasluge u 2022. godini, dok su priznanja –nagrade za ostvarene vrhunske rezultate u sportu s mlađim uzrastima u 2022. ostvarene u drugim sredinama dobile Nadja Galović i Gabi Križanec koje su državne prvakinje u mini odbojci U-11 kao igračice ŽOK-a Ivanec.

Tradicionalno, povodom Europskog tjedna sporta za 2022. godinu uručena su priznanja Dječjem vrtiću Lepoglava, Dječjem vrtiću Runolist, osnovnim školama Kamenica, Višnjica i Lepoglava koja su primili ravnatelji navedenih dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Grada Lepoglave.
Nagrade na svečanoj dodjeli uručio je Dražen Novak, predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Lepoglave, a svim nazočnima prigodnim se riječima obratio Marijan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglave koji je svim dobitnicima čestitao na primljenim nagradama i na promicanju lepoglavskog sporta u Hrvatskoj i inozemstvu.
Print